Een tornado verwoestte een camping in Sérignan-Plage bij Béziers.
NOS Nieuws

Doden door noodweer in Zuid-Frankrijk

In 24 uur tijd zijn in Zuid-Frankrijk vier mensen om het leven gekomen door noodweer en overstromingen. Naar twee mensen wordt nog gezocht.

Het is al twee dagen noodweer in de kuststreek bij de Middellandse Zee. Verschillende rivieren zijn in wilde stromen veranderd en buiten hun oevers getreden.

Bij La Londe-les Maures verdronken gisteren twee mensen in de rivier. De auto waarin ze zaten werd meegesleurd. Twee andere inzittenden worden nog vermist.

Doden door noodweer in Frankrijk

Dertig kilometer verderop, in Hyères en Cogolin bij Toulon, kwamen een vrouw en een man om het leven. De vrouw werd gisteren gevonden, het lichaam van de man vanmiddag.

De plaats Sérignan-Plage bij Béziers werd getroffen door een mini-tornado met windsnelheden van 165 kilometer per uur. Huizen en een camping zijn vernield.

Acht keer

De regio aan de Middellandse Zee is sinds het begin van de herfst al acht keer getroffen door onweer, zware stormen en regen met overstromingen tot gevolg.

Twee weken geleden verdronken drie mensen door noodweer in Zuid-Frankrijk. Op twee plaatsen waren auto's in het water terechtgekomen en overleefden drie inzittenden het niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl