Christenen hebben het moeilijk in de Arabische regio, zegt de SGP.
NOS Nieuws

SGP wil voorrang voor christelijke vluchteling

De SGP wil christenen uit de Arabische regio voorrang geven bij het uitnodigen van vluchtelingen. Ieder jaar nodigt het kabinet vluchtelingen uit om naar Nederland te komen.

Volgens SGP-leider Van der Staaij hebben christelijke vluchtelingen het zwaarder in het Midden-Oosten dan andere groepen. Ze durven vaak hun toevlucht niet te zoeken in kampen die worden gedomineerd door moslims.

Kloosters

Het gaat volgens de SGP soms "om heel fanatieke strijders die gevlucht zijn voor andere milities". De gevluchte christenen zoeken hun toevlucht in kerken, kloosters of bij hun familie. Europa heeft als christelijk werelddeel een specifieke verantwoordelijkheid en Nederland daarmee ook, concludeert de SGP.

Vriendjespolitiek

Van der Staaij weerspreekt dat er sprake is van voortrekken of vriendjespolitiek. "Wij zijn voorstander van zo veel mogelijke regionale opvang, maar voor christenen is dat in islamitische landen een groot probleem." Hij wil dat Nederland een voorbeeld neemt aan andere Europese landen zoals Frankrijk en Oostenrijk. "Zij toonden zich bereid groepen christenen op te vangen in hun land."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl