NOS Nieuws

Eerste beelden nieuwe Star Wars-film

Geen Luke Skywalker of prinses Leia, maar wel de Millennium Falcon, TIE fighters en stormtroopers. Disney heeft de eerste beelden van de zevende Star Wars-film online gezet.

De trailer van anderhalve minuut van The Force Awakens geeft maar weinig prijs over het plot. Wel zien we een nieuw soort lichtzwaard, eentje in de vorm van een kruis.

"Er is iets ontwaakt. Heb jij het gevoeld?", vraagt iemand aan het begin van de trailer, gevolgd door spannende Star Wars-muziek over beelden van een woestijnplaneet, X-Wings die over een meer racen en een onbekende versie van een robotje.

Oude bekenden

Aan de film werkten veel oude bekenden mee, zoals Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford, die in de originele trilogie de hoofdrollen speelden. Daarnaast doen er nieuwe sterren mee als Oscarwinnares Lupita Nyong'o.

De regie is in handen van J.J. Abrams, bekend van Alias, Lost en de laatste Star Trek-films. Over het plot wil de filmstudio nauwelijks mededelingen doen. Er is alleen bekend dat het verhaal zich 30 jaar na Return of the Jedi afspeelt.

De film gaat op 18 december volgend jaar in première.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl