Frank de Boer
NOS Voetbal

De Boer: ADO Den Haag lastiger dan PSG

Ajax krijgt zondag met ADO Den Haag een lastiger tegenstander dan afgelopen dinsdag in de Champions League, toen de Amsterdammers Paris Saint-Germain troffen. Dat zei trainer Frank de Boer in aanloop naar het eredivisieduel in Den Haag.

"Dit wordt een veel moeilijker wedstrijd dan tegen PSG, daar ben ik van overtuigd", zei hij. "ADO zal ons niet de tijd en ruimte gunnen die we van de Fransen wel kregen." Ajax speelde in Parijs goed tegen de club van sterspeler (en oud-Ajacied) Zlatan Ibrahimovic, maar verloor wel met 3-1.

ADO zal ons niet de tijd en ruimte gunnen die we van de Fransen wel kregen.

Frank de Boer

De landskampioen mist tegen de nummer vijftien van de eredivisie linksback Nicolai Boilesen, die minimaal tien weken is uitgeschakeld door een knieblessure. Nick Viergever is vermoedelijk zijn vervanger. Viktor Fischer is op de weg terug, maar traint nog steeds niet voluit mee. De Boer rekent er niet op dat de Deense aanvaller voor de winterstop zijn rentree maakt in het eerste van Ajax.

Ajax kan bij winst in Den Haag de koppositie overnemen van PSV. De topper tussen de Eindhovense lijstaanvoerder en Feyenoord is verplaatst naar dinsdag. De Boer: "Het is altijd leuk om bovenaan te staan. Het is onze bedoeling om druk op PSV te houden. Als we winnen tegen ADO kunnen we dinsdag in een zetel naar die wedstrijd kijken."

Trainer Henk Fraser van ADO Den Haag kan op vrijwel volle kracht Ajax tegemoet treden. Alleen de al langer geblesseerde spelers Mitchell Schet en Danny Bakker ontbreken in de selectie.

Geen aankopen in de winterstop

De Boer gaat er vanuit dat er in de winterstop geen nieuwe spelers nodig zijn. "Als we spelers halen, zal dat pas in de zomer zijn", laat de coach optekenen op de website.

De Boer overweegt wel enkele A-junioren mee te nemen naar het trainingskamp in Qatar. Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Vaclav Cerny trainden de laatste tijd weleens mee met de hoofdmacht. "Natuurlijk denken wij daarover na, maar het moet wel functioneel zijn. Het heeft geen zin om 28 man mee te nemen en dan elf tegen elf partijspel te spelen."

Als we spelers halen, zal dat pas in de zomer zijn.

Frank de Boer

"Mocht er een vacature zijn, dan pak je natuurlijk als eerste zulk soort jongens. Dan komen die jongens die de laatste tijd meetrainen zeker in aanmerking."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl