Máxima en het zoontje van een Chinese geitenboer
NOS Nieuws

Chinese pers verrast koningin Máxima bij afscheid

Een verrassend afscheid voor koningin Máxima in China. Na een persbijeenkomst waarmee ze haar werkbezoek aan het Aziatische land afsloot, werd ze door de aanwezige Chinese journalisten uitgenodigd met hen op de foto te gaan. Eén verslaggeefster had een cadeautje bij zich. Een andere bood Máxima haar tijdschrift aan.

De fotosessie met de journalisten was een ongebruikelijke afsluiting van de briefing die de koningin aan het einde van haar werkbezoek gaf aan zes Chinese en twee Nederlandse journalisten. In de functie van speciale adviseur voor de Verenigde Naties sprak Máxima over '"vijf zeer drukke dagen" waarin ze veel heeft geleerd over de ontwikkelingen in China.

Onder de indruk

Het land is vastbesloten de financiële diensten beter toegankelijk te maken, zo stelde Máxima. Ze was onder de indruk van alles wat China al heeft gedaan. Het land ligt volgens haar voor op veel andere landen. Wel is innovatie en creativiteit nodig om de hele bevolking toegang te geven tot de mogelijkheid van sparen, geld overmaken, verzekeringen en leningen.

Vooral het platteland van China heeft baat bij voorlichting over wat er tegenwoordig mogelijk is op financieel gebied. Volgens haar moeten mensen uitleg krijgen over verzekeringen. Zo moet worden uitgelegd dat als iemand betaalt voor een ziekteverzekering, hij het geld niet terugkrijgt als hij niet ziek wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl