Een beeld uit een videofilm die terreurbeweging Boko Haram eerder deze maand op internet plaatste
NOS NieuwsAangepast

Tientallen doden bij aanslag op moskee Nigeria

Voor de tweede keer in een etmaal is een bomaanslag gepleegd in de Nigeriaanse stad Kano. Vanmiddag gingen drie bommen af bij een belangrijke moskee in de stad. Daarna werd met geweren het vuur geopend op wegrennende mensen.

Ziekenhuizen melden 81 doden en meer dan 120 gewonden. De politie houdt het vooralsnog op 35 doden en talloze gewonden.

Zeer waarschijnlijk zit ook nu terreurbeweging Boko Haram achter de aanslag. Gisteren kostte een dubbele bomaanslag op een drukke verkeersroute in Kano al aan meer dan dertig mensen het leven.

Paleis van de emir

In Kano wonen meer dan een miljoen mensen. Vrijdag is gebedsdag en dus was het drukker op het plein bij de moskee dan op andere dagen. De moskee ligt naast het paleis van de emir van Kano. De emir, de op een na hoogste islamitische leider van het land, was op het moment van de aanslag niet aanwezig. Hij riep eerder mensen op de wapens op te pakken en de strijd met Boko Haram aan te gaan.

Dit jaar zijn al duizenden Nigerianen om het leven gekomen bij bomaanslagen en gewelddadige overvallen van Boko Haram.

Het Nigeriaanse leger heeft tot nu toe geen antwoord gevonden op de tactiek van de moslimextremisten. Zij duiken telkens ergens anders in Noord-Nigeria op en zetten gevangengenomen vrouwen en kinderen in bij hun terreurdaden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl