NOS Voetbal

Veldbetreders FC Basel waren ingehuurd door club

Filmende 'fans' zijn medewerkers FC Basel

De twee filmende 'fans' die tijdens het Champions League-duel tussen FC Basel en Real Madrid het veld opliepen, waren veiligheidsmedewerkers. Het duo was ingehuurd door FC Basel om fans te filmen die het veld zouden betreden. Dat heeft de club bevestigd tegenover de Zwitserse nieuwssite Blick.ch.

"De twee personen maken deel uit van ons veiligheidsteam", stelt een woordvoerster van FC Basel. "Ze waren bij de UEFA aangemeld. Het was de bedoeling dat ze personen zouden filmen die het veld zouden opstormen."

In de slotfase van de wedstrijd renden in totaal vijf mensen het veld op. De eerste drie waren fans, daarna volgde het duo met de camera. Alle vijf werden ze hardhandig afgevoerd. FC Basel onderzoekt nog waarom de twee medewerkers tijdens het filmen het veld inliepen.

De UEFA is ook een onderzoek begonnen naar het incident. FC Basel moet daarbij vrezen voor een nieuwe straf. Na eerder wangedrag van de fans moesten de Zwitsers in april de thuiswedstrijd in de Europa League tegen Valencia zonder publiek afwerken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl