Minister Schultz heeft liever dat 'de ruit' er wél komt
NOS Nieuws

Schultz: rondweg Eindhoven niet van de baan

De nieuwe rondweg rond Eindhoven, ook wel 'de ruit' genoemd, komt er misschien toch. Minister Schultz van Verkeer houdt die mogelijkheid open, hoewel de Tweede Kamer er tegen is. Schultz is voorstander van de rondweg: "De ruit rond Eindhoven gaat heel veel betekenen voor de stad en de omgeving."

SP, PvdA, D66, GroenLinks, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren willen niet dat het kabinet geld bijdraagt aan de aanleg van de rondweg. De Kamer wil dat het geld in plaats daarvan wordt besteed aan onderhoud en de verbreding van de A67 en de A58.

Zelf betalen

Schultz zegt dat het een zaak van de provincie Noord-Brabant is of de rondweg er komt. De aanleg kost 900 miljoen, het kabinet zou daar 260 miljoen euro aan bijdragen. Dat laatste is nu door de Kamer tegengehouden, maar als de provincie Noord-Brabant die 260 miljoen euro zelf kan betalen, dan komt de rondweg er toch.

Volgens de partijen in de Tweede Kamer leidt de rondweg tot schade aan het landschap en de natuur. Bovendien zijn de gemeenten waar de rondweg moet komen, waaronder Eindhoven zelf, er ook tegen. SP-Kamerlid Bashir: "Ik ben blij dat de Kamer met het steunen van de motie luistert naar de bevolking."

Schultz: rondweg Eindhoven niet van de baan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl