Een jongetje loopt langs een beschilderde muur in Monrovia, Liberia
NOS NieuwsAangepast

Kabinet verdubbelt ebola-opbrengst niet

Het kabinet zal de opbrengst van de ebola-actie niet verdubbelen, zoals kabinetten in het verleden weleens deden bij acties voor het goede doel. Volgens minister Ploumen voor Ontwikkelingssamenwerking is het "vandaag echt de dag van het grote publiek".

"Ik wil graag de eer aan de volwassenen en de kinderen van Nederland laten. Zij moeten kunnen laten zien wat zij allemaal uit solidariteit bijdragen en daar zijn we enorm blij mee."

Volgens Ploumen doet de Nederlandse overheid al veel voor de strijd tegen ebola. "De regering heeft 37,5 miljoen euro bijgedragen, de Karel Doorman is met hulpgoederen onderweg en dat lijkt me heel mooi."

Als ik voor ieder leed zou collecteren, zouden we niet meer aan vergaderen toekomen.

Minister Schippers

Ploumen heeft privé wel een bijdrage aan Giro 555 overgemaakt. Minister Schippers wil niet zeggen of dat voor haar ook geldt. Zij benadrukt dat mensen zelf moeten bepalen of ze geld willen doneren en wijst erop dat er ook andere goede doelen zijn.

Om die reden is ze ook niet met de pet rondgegaan bij de wekelijkse ministerraad. "Omdat ik vind dat mensen zelf moeten beslissen waar zij geld aan geven. Ik ben minister op een terrein waar heel ernstige ziekten spelen. Als ik voor ieder leed zou collecteren, zouden we niet meer aan vergaderen toekomen."

Schippers roept op te geven aan Stop Ebola

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl