Tonny Vilhena (links) en Memphis Depay na PSV-Feyenoord vorig seizoen
NOS Voetbal

PSV-Feyenoord verplaatst naar dinsdag

De topper tussen Feyenoord en PSV is verplaatst van zondag naar dinsdag. De aftrap is om 20.45 uur in het Philips-stadion. Dat heeft de KNVB besloten na overleg met beide clubs en de gemeente Eindhoven.

PSV moet vandaag om 17.00 uur het gestaakte Europa League-duel met Estoril nog afmaken. Door de verplaatsing van de competitiewedstrijd naar dinsdag hebben de Eindhovenaren voldoende rust.

Gijs de Jong, operationeel directeur van de KNVB, nam de beslissing met pijn in het hart: "Uiteraard hadden we natuurlijk allemaal gehoopt om zondag lekker om kwart voor vijf voor de buis te zitten. Tegelijkertijd willen we ook dat het twee goed voorbereide ploegen zijn, want dit is een hele belangrijke wedstrijd en een fantastische topper in Nederland."

De UEFA bepaalde gisteren dat de tweede helft van Estoril-PSV vanmiddag moet worden afgewerkt. Daardoor kwam de eredivisietopper tegen Feyenoord in het gedrang; de KNVB hanteert als uitgangspunt dat een club binnen 48 uur niet twee wedstrijden mag spelen. "Dat is op zich geen harde regel, maar die proberen we als vuistregel aan te houden. Dat er tussen twee wedstrijden eigenlijk twee volledige etmalen rust zit", zei De Jong op Radio 1.

Een belangrijke voorwaarde voor de KNVB was dat het voor Feyenoord-fans ook mogelijk zou zijn om op dinsdagavond naar Eindhoven af te reizen. Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven heeft toegezegd zijn medewerking daaraan te verlenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl