Het Real Madrid-logo met kruis (l) en de nieuwe variant
NOS Voetbal

Real Madrid maakt 'Arabische' versie van logo

Real Madrid heeft het kruis uit zijn clublogo verwijderd als gevolg van een sponsorcontract met de Nationale Bank van Abu Dhabi. Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca. Het nieuwe logo wordt naar verluidt alleen gebruikt in de Arabische wereld.

In september sloot Real Madrid een driejarig contract met de Nationale Bank van Abu Dhabi, waarmee zo'n 90 miljoen euro is gemoeid. Het logo zonder kruis is te zien op een speciale creditcard van de Arabische bank, die door Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez werd gepresenteerd tijdens de aankondiging van het sponsorcontract.

Volgens Marca is het christelijke symbool uit het embleem verwijderd om islamitische klanten niet voor het hoofd te stoten. "Het ziet ernaar uit dat de club bereid is een deel van zijn identiteit te veranderen om nieuwe fans voor zich te winnen", schrijft de krant.

Real Madrid Resort Island

Het kruis bevindt zich in de kroon aan de bovenkant van het logo. Het staat symbool voor de relatie tussen Real Madrid en het Spaanse koningshuis, dat de club in de jaren twintig het predicaat 'koninklijk' verleende.

Twee jaar geleden verdween het kruis ook al eens uit het Real Madrid-embleem. Bij de presentatie van de plannen voor een Real Madrid Resort Island in de Verenigde Arabische Emiraten was het symbool afwezig. Het miljardenproject werd enige tijd later wegens geldgebrek afgeblazen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl