Toon Gerbrands
NOS Voetbal

PSV-Feyenoord in het gedrang

De kans dat de eredivisietopper PSV-Feyenoord zondag wordt gespeeld is uiterst gering. Omdat PSV vrijdagmiddag om 17.00 uur het restant van het Europa Leagueduel met Estoril moet afwerken, treedt de 48-uursregel van de KNVB in werking. Die regel schrijft voor dat een club niet binnen 48 uur twee wedstrijden mag spelen.

Donderdagavond werd vanwege de aanhoudende regenval het duel Estoril-PSV voor aanvang van de tweede helft stilgelegd. Na ampel beraad werd besloten de wedstrijd definitief te staken. Na overleg tussen de clubs en de UEFA werd besloten de wedstrijd vrijdagmiddag om 17.00 uur uit te spelen. De wedstrijd PSV-Feyenoord staat voor zondag 16.45 uur op het programma.

Fair play

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, liet in een eerste reactie weten dat hij liever heeft dat de wedstrijd tegen Feyenoord verplaatst wordt. "Al was het maar uit het oogpunt van fair play", zei Gerbrands. De KNVB beraadt zich vrijdag op de kwestie. Gerbrands: "Die 48-uursregel is er natuurlijk niet voor niets."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl