Georginio Wijnaldum in duel met Ruben Fernandes

Estoril-PSV wordt vanmiddag uitgespeeld

De wedstrijd van PSV bij Estoril in de groepsfase van de Europa League is vanwege hevige regenval na de eerste helft gestaakt. De Portugezen leidden bij rust met 3-2. De clubs hebben in overleg met de UEFA bepaald dat het restant van de wedstrijd vanmiddag wordt uitgespeeld. Aanvang van de wedstrijd is 17.00 uur.

PSV start sterk

Een punt bij Estoril zou volstaan om te overwinteren in de Europa League en PSV zette al snel een stap in de goede richting. Al na zes minuten scoorde Memphis Depay met een intikkertje na een voorzet op maat van Luciano Narsingh. Die tekende na de gelijkmaker (een door Jeffrey Bruma van richting veranderd schot van Tozé) voor de 2-1 met een geplaatst schot in de verre hoek.

Ondanks een reeks prachtige reddingen van doelman Jeroen Zoet slaagden de fanatiek aanvallende Portugezen er voor rust in nog twee keer te scoren. Bij die doelpunten ging de PSV-verdediging bepaald niet vrijuit, want Kuca en Amado konden praktisch ongehinderd de bal tegen de touwen werken.

Pijpenstelen

In de pauze van de wedstrijd regende het plotseling pijpenstelen. Er kwamen enorme plassen op het veld te staan en de scheidsrechter besloot de wedstrijd stil te leggen. Toen na een half uur de situatie niet verbeterd was, werd besloten de wedstrijd definitief te staken.