NOS Voetbal

Rutten: ontzettend knap van dit jonge team

  • ANP
    Fred Rutten tijdens Feyenoord - Sevilla

Feyenoord-coach Fred Rutten beleefde tegen Europa League-titelhouder Sevilla een, zoals hij zei, fantastische avond.

"Vorige week was de amusementswaarde niet hoog, maar tegen Sevilla kon het haast niet beter", aldus Rutten. Door de zege op de Spaanse bekerhouder is Feyenoord koploper in de poule met negen punten uit vijf duels en nu al geplaatst voor de knock-outfase in de Europa League. "En dat is ontzettend knap van dit jonge team", aldus de coach.

Rutten: "Het team is enorm gegroeid. Men wil elkaars fouten herstellen. En dan die aanhang. Ik geniet elke dag bij Feyenoord. Het is zo'n mooie club en nu gaat het internationaal ook goed."

Vanaf het eerste moment onderkende Rutten het geloof van zijn ploeg in de winst. "Het was gewoon dik verdiend, deze 2-0 zege. Het had zelfs meer moeten zijn, want na de tweede goal gooide Sevilla de boel achterin helemaal open en was er alom gelegenheid om nog een derde en vierde doelpunt te maken."

Des keizers baard

Er wacht Feyenoord nu nog een laatste pouleduel, uit tegen Standard Luik. Een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om gaat, alleen nog om de groepswinst. Rutten: "Het is weer een Europese wedstrijd en daarvan moeten wij in Luik gewoon genieten. Maar eerst is er nu de totale ontlading bij spelers en publiek. Wij overwinteren in de Europa League. De laatste keer, dat kunnen weinigen zich nog herinneren."

Wederom was Jens Toornstra belangrijk voor Feyenoord. Hij scoorde de belangrijke openingsgoal. "Ik vond Sevilla minder dominant dan in Spanje. Maar dat kwam vooral door ons spel", oordeelde Toornstra. "Feyenoord is de voorbije maanden enorm gegroeid. Wij hebben niets cadeau gekregen, zelf onze kansen gegrepen en benut."

Het kan een bijzondere week worden voor de Rotterdammers, zondag wacht namelijk de cruciale uitwedstrijd tegen PSV. Toornstra: "Dan moeten wij er weer staan. Nu even feesten, maar morgen moet alles op PSV gericht zijn. Bij een goed resultaat daar is het een mooie week voor ons geweest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl