Romelu Lukaku
NOS Voetbal

Belgen schieten Everton naar volgende ronde

De Belgische internationals Romelu Lukaku en Kevin Mirallas hebben hun club Everton naar de knock-outfase van de Europa League geschoten. In de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg, de nummer twee van de Bundesliga, boekte Everton dankzij het Belgisch koppel een 2-0 zege.

Lukaku opende de score vlak voor rust na een snelle uitbraak, na voorbereidend werk van Mirallas. Een kwartier voor tijd zette Mirallas de 2-0 op het scorebord.

Wolfsburg moet nu in Frankrijk tegen OSC Lille ten minste een punt halen om te overwinteren. De Fransen kwamen in hun duel met FC Krasnodar niet verder dan 1-1.

Napoli in wachtkamer

Napoli, de ploeg van Jonathan de Guzman, moet nog vol aan de bak in het laatste duel in de groepsfase. Bij Sparta Praag werd het 0-0, waardoor beide ploegen nu op tien punten staan. Young Boys, nummer drie in groep I, won met 3-1 bij Slovan Bratislava en kwam op negen punten.

Alle drie de ploegen zijn daarom nog niet zeker van de volgende ronde. In de laatste ronde, als Napoli in eigen huis Slovan Bratislava ontvangt en Sparta Praag op bezoek moet bij Young Boys, valt de beslissing in groep I.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl