NOS Wielrennen

Boom baalt van dopingzondaars

Lars Boom baalt van dopingzondaars

In de wielerwereld zijn alle ogen deze dagen gericht op Astana. Bij de Kazachse formatie kwam onlangs het vijfde dopinggeval in korte tijd aan het licht en dat zorgt voor veel gefronste wenkbrauwen.

Voor Lars Boom, die met ingang van komend seizoen voor Astana zal uitkomen, is de situatie allerminst prettig. Ondanks dat de dopinggevallen voornamelijk bij het opleidingsteam voorkomen, treft het Boom wel.

"Natuurlijk zijn wij gisteren weer geschrokken. Wij hebben daar weinig mee te maken, maar ik baal er ontzettend van omdat het elke keer weer omhoogkomt. Maar je kan er zelf weinig aan doen. Je weet wat je zelf vroeger altijd hebt gedaan en wat je de komende jaren vol gaat blijven houden."

Vinokoerov geen probleem

Dat Boom bij Astana samenwerkt met ploegleider Aleksandr Vinokoerov, in het verleden ook dopingzondaar, is voor hem geen belemmering.

"De laatste paar jaren zag ik een hele mooie ploeg in Astana. Ze winnen niet voor niks de Tour, ze zijn heel professioneel. Ze hadden nog niemand voor het voorjaar dus daarom heb ik voor Astana gekozen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl