De spelers van Feyenoord vieren de 1-0

Feyenoord door na thuiszege op Sevilla

Feyenoord heeft de knock-outfase bereikt van de Europa League. Titelverdediger Sevilla, dat in Spanje met 2-0 gewonnen had van Feyenoord, werd in De Kuip met dezelfde cijfers verslagen.

Feyenoord begon gedreven aan de wedstrijd, zette Sevilla van meet af aan onder druk zonder daarbij echter veel kansen af te dwingen. Goed doorzetten van centrale verdediger Sven van Beek over rechts leverde kort voor rust wel een goede mogelijkheid op. Maar Karim El Ahmadi slaagde er niet in om Jean-Paul Boëtius te bereiken.

Tien minuten na rust leidde Boëtius de 1-0 van Jens Toornstra in. Hij zette een aanval over links op met El Ahmadi, kreeg de bal met een gelukje voor de voeten, speelde twee man uit en gaf Toornstra een niet te missen kans.

Nadat doelman Kenneth Vermeer doelpogingen van Grzegorz Krychowiak en invaller Carlos Bacca onschadelijk had gemaakt, liet Boëtius de kans op de 2-0 liggen door bij een snelle uitval alleen voor de keeper in het zijnet te schieten.

Zonder dralen

In de rommelige fase die volgde probeerde Feyenoord met wat overtredingen tijd te rekken. Het leverde Van Beek een gele kaart op. Sevilla zette even aan zonder daarbij gevaarlijk te worden. Feyenoord kreeg daardoor wat ruimte en bij een uitval was het nog een keer raak. El Ahmadi kreeg net buiten het strafschopgebied de bal voor zijn voeten en werkte die zonder te dralen over doelman Sergio Rico heen. Kort voor tijd liet hij nog de kans op de 3-0 onbenut.

Feyenoord gaat nu aan de leiding in groep G met nog één poulewedstrijd te gaan, uit tegen Standard Luik. Dat verloor met 2-0 bij NK Rijeka dat op 11 december op bezoek gaat bij Sevilla.