NOS Sport

Smits: dood Hughes pure pech

Smits: dood Hughes pure pech

De dood van cricketspeler Phillip Hughes is volgens voormalig Oranje-international Jeroen Smits te wijten aan een ongelukkige samenloop van omstandigheden. "Dit is echt pure pech."

Donderdag werd bekend dat Hughes was overleden aan de verwondingen die hij eerder deze week opliep. De 25-jarige batsman werd dinsdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd, nadat hij een bal tegen zijn hoofd had gekregen tijdens een wedstrijd in Sydney.

Gebroken neuzen, oogkassen en jukbeenderen zijn geen uitzondering in het cricket. Mede daarom denkt Smits dat Hughes gewoon veel pech heeft gehad. "Dit komt eigenlijk zelden voor, ik heb zelf een jaar of dertig, vijfendertig op hoog niveau meegedaan en ik heb dit nog nooit gezien. Dit is uitzonderlijk, enorme pech."

Ook extra bescherming zou volgens Smits Hughes niet hebben kunnen helpen. "Van een speler als Hughes verwacht je het niet. Voor iemand die op zo'n niveau speelt, maakt een helm meer of minder niet uit, die zou dat makkelijk moeten kunnen bespelen. Dit is echt pure pech."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl