Wellicht over een paar jaar in het echt te zien in Delft: woningen die geïnspireerd zijn op de Delftsblauwe miniatuur-huisjes van KLM
NOS Nieuws

Plan voor wijk met echte KLM-huisjes in Delft

Drie architecten uit Delft willen een woonwijk ontwerpen voor hun stad die geïnspireerd is op de beroemde KLM-huisjes. De dertig tot veertig huizen zouden moeten verrijzen in het stationsgebied.

Veel willen de architecten er nog niet over kwijt. "Het is nog erg pril. Over twee, drie maanden hopen we er echt iets over naar buiten te brengen", zegt Hans Engelkes. Hij is samen met collega-architecten René van Eijkelenburg en Bart van der Pot in gesprek met onder meer de gemeente over het initiatief.

"We willen graag iets moois maken voor de Delftenaren. De KLM-huisjes zijn daarbij voor ons de inspiratiebron. Maar het mag geen kitsch worden. We willen het vertalen naar iets moderns. En dat is nog een hele uitdaging."

Enthousiasme

De drie initiatiefnemers waren liever nog niet naar buiten gekomen met hun plan.

Een telefoongesprek met Mark Zegeling veranderde dat. Zegeling is de schrijver van 'Sterke verhalen - voor bij de borrel', een boek over de geschiedenis van de 95 Delfts blauwe miniatuurhuisjes die de KLM als relatiegeschenk voor passagiers liet maken.

"Hij bracht in zijn enthousiasme ons initiatief vandaag in de publiciteit", aldus Engelkes. "Daar is op zich niets mis mee, zo krijgt het idee vanzelf zijn eigen dynamiek. En we zijn er ook mee bezig. Maar we zitten pas in de onderzoeksfase. Dus er is nog geen enkel ontwerp, geen enkel tastbaar plan gemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl