Een van de doelen was de tram van Jeruzalem
NOS Nieuws

Veiligheidsdienst: aanslagen in Jeruzalem verijdeld

De binnenlandse veiligheidsdienst van Israël, Shin Bet, heeft naar eigen zeggen aanslagen op een voetbalstadion en de tram van Jeruzalem verijdeld. De dienst heeft op de Westelijke Jordaanoever een Hamas-cel ontdekt en dertig leden opgepakt.

Volgens Shin Bet had de Hamas-cel ook plannen om Israëliërs te ontvoeren en aanslagen te plegen op het verkeer. Bij huiszoekingen zijn wapens en munitie in beslag genomen.

Onder de verdachten zijn Palestijnen, Jordaniërs en een man uit Koeweit. Ze zouden zijn getraind in Syrië, Turkije en de Gazastrook. Begin dit jaar vestigden de Hamas-leden zich op de Westelijke Jordaanoever om zich op de aanslagen voor te bereiden en hun doelen in kaart te brengen.

"Veel levens gered"

Premier Netanyahu heeft opgelucht gereageerd op de arrestaties. Hij zegt dat Shin Bet met de actie waarschijnlijk veel levens heeft gered.

De spanningen tussen Israël en de Palestijnen lopen de laatste weken weer op. In oktober en november zijn meerdere aanslagen gepleegd op voetgangers en tramhaltes. Vorige week vielen gewapende Palestijnen een synagoge binnen. Vijf mensen werden doodgeschoten.

De cel zou ook een aanslag op het Teddystadion hebben voorbereid

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl