Gerard Hendriksen
NOS Nieuws

Wethouder betuigt spijt over tv-optreden

Wethouder Hendriksen (Lokaal Belang) van Zevenaar heeft spijt van een uitspraak die hij deed in het tv-programma EenVandaag. Dat staat op de website van de gemeente. Hendriksen betreurt het dat de indruk is ontstaan dat hij inwoners niet serieus neemt.

EenVandaag besteedde in de uitzending van gisteren aandacht aan de ozb-stijging in Zevenaar. Die is met 16 procent de hoogste van het land. Dat wekt woede bij de inwoners, omdat ook besloten werd om voor 11 miljoen euro een nieuw gemeentehuis te bouwen. Verder is het aantal wethouders kort geleden uitgebreid van drie naar vijf.

Op de vraag of dat is uit te leggen, antwoordde Hendriksen: "Dat is uit te leggen aan de inwoners. Politiek is altijd uit te leggen. Of de inwoners het snappen is een tweede."

Ik had het anders moeten formuleren.

Gerard Hendriksen, wethouder Zevenaar

Volgens de regionale krant de Gelderlander heeft de opmerking een stroom aan negatieve reacties opgeleverd. "Veel kijkers verwijten de wethouder dat hij inwoners van de gemeente voor dom verslijt", schrijft de krant.

Hendriksen beseft dat zijn uitspraak niet handig was. "Ik had het anders moeten formuleren. Met die uitspraak wilde ik duidelijk maken dat het om politieke keuzes gaat waar ik zelf als inwoner ook niet altijd begrip voor zou hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl