NOS Voetbal

Spanning voelbaar bij voetbalvrouwen

  • ANP
    De Oranje Leeuwinnen

De Nederlandse voetbalvrouwen spelen vanavond om 20.30 uur een beslissend duel om een WK-ticket tegen Italië. Oranje kan geschiedenis schrijven. Nederland wist zich namelijk nog nooit te plaatsen voor het WK, dat in 2015 in Canada wordt georganiseerd.

Het eerste duel in Den Haag eindigde in 1-1 en dus is de spanning voelbaar bij het elftal van Roger Reijners. De bondscoach blikt vooruit, net als zijn Italiaanse collega Antonio Cabrini.

Nederland is de afgelopen jaren sterk gegroeid.

Antonio Cabrini

"Dit kan iets unieks worden. Een volgende mijlpaal in het vrouwenvoetbal. Het leeft al heel lang", benadrukt Reijners. De druk ligt hoog, bij beide teams. "Nederland heeft zich nog nooit geplaatst, Italië wacht al vijftien jaar op kwalificatie", weet Cabrini.

De Italiaanse coach verwacht een lastige wedstrijd. Hij legt uit waarom: "Als ik alles tegen elkaar afweeg, als ik kijk naar de capaciteiten, dan is Nederland de afgelopen jaren sterk gegroeid ten opzichte van Italië."

Nederland moet vertrouwen op de statistieken. Oranje is al tien wedstrijden zonder nederlaag. Bovendien loopt de topscorer van de WK-kwalificatie bij de Nederlandse vrouwen in de spits. Vivianne Miedema maakte al veertien treffers. Ze blijft daarmee de Française Gaëtane Thiney en de Engelse Eniola Aluko (beiden dertien goals) voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl