De vorige repatriëringsvlucht was op 8 november
NOS Nieuws

Opstelten bij vertrek kisten in Charkov

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie is morgen in Charkov bij het vertrek van een Nederlands transportvliegtuig met stoffelijke overschotten van de MH17-ramp. Een Hercules van de luchtmacht vliegt zes kisten met menselijke resten over naar Eindhoven.

Voor vertrek is er op het vliegveld een korte ceremonie. Ook spreekt Opstelten in Charkov met leden van de repatriëringsmissie.

Het transporttoestel landt morgen rond 16.00 uur op vliegbasis Eindhoven. Daar wordt dezelfde ceremonie gehouden als bij de zes eerdere repatriëringsvluchten. Premier Rutte, vice-premier Asscher en de ministers Hennis (Defensie) en Koenders (Buitenlandse Zaken) wonen die ceremonie bij. Ook nabestaanden zijn welkom.

De landing van de Hercules op vliegbasis Eindhoven en de aansluitende ceremonie worden rechtstreeks uitgezonden op NPO Nieuws.

De zes kisten worden aansluitend overgebracht naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Daar worden de overblijfselen geïdentificeerd.

Berging

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft tot vorige week wrakstukken van de neergehaalde Boeing 777 geborgen. Bij het optillen van de brokstukken werden nog geregeld resten van slachtoffers en persoonlijke bezittingen gevonden.

De vliegramp op 17 juli kostte aan 298 mensen het leven, onder wie 196 Nederlanders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl