Brandão stapt in de auto na verhoor bij Franse voetbalbond
NOS Voetbal

Brandão krijgt celstraf vanwege kopstoot

De Braziliaanse aanvaller Brandão van de Franse club SC Bastia heeft een maand celstraf gekregen voor het uitdelen van een kopstoot aan Thiago Motta. Ook moet hij een boete betalen van 20.000 euro. Brandão was door de Franse voetbalbond FFF al voor zes maanden geschorst.

De bond deelde de zware straf uit omdat hij op 16 augustus na de wedstrijd Paris Saint-Germain - Bastia (2-0) Motta een kopstoot had gegeven.

Gebroken neus

De al gewisselde Brandão wachtte destijds in de catacomben Motta op, met wie hij nog een appeltje had te schillen. De Italiaanse middenvelder kreeg een kopstoot en hield daar een gebroken neus aan over. De camera's in de spelerstunnel registreerden het incident.

De 34-jarige Brandão was door de Franse bond al geschorst tot de uitspraak. Hij mag nu op 22 februari weer in actie komen. De aanklager had acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist, maar de rechter maakte daar een maand onvoorwaardelijk van, plus een geldboete. Dit voor het mishandelen en verwonden met voorbedachten rade.

Taakstraf

De rechter voegde er nog wel aan toe dat strafvermindering mogelijk is als Brandão akkoord gaat met een taakstraf. Hij zou in dat geval een gevangenisstraf ontlopen. De spits heeft door zijn schorsing al twaalf wedstrijden van Bastia moeten missen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl