Minister Koenders (l.) en zijn Turkse ambtgenoot Cavusoglu
NOS Nieuws

Kamer eist opheldering over gesprek met Turkije

De Tweede Kamer wil opheldering van het kabinet over wat het gesprek van minister Koenders met zijn Turkse collega precies heeft opgeleverd. Koenders sprak gisteravond met minister Cavusoglu over beschuldigingen aan het adres van Nederland op de website van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens Koenders uitte de minister wel zijn zorgen over ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving, maar nam hij afstand van kritiek op de Nederlandse overheid.

Teruggenomen

CDA-Kamerlid Omtzigt benadrukte dat het bericht op de site van het Turkse ministerie nog steeds online staat en hij wil weten of de Turkse regering nou wel of niet iets heeft teruggenomen. "Desnoods moet Koenders nog eens contact opnemen met zijn Turkse collega."

De hele Kamer sloot zich aan bij het verzoek van het CDA om duidelijkheid. Het kabinet moet daarover uiterlijk maandag met een brief komen.

Minister Asscher zei vandaag in de Kamer dat hij en Koenders begin volgend jaar een gesprek hebben met de Turkse ambassadeur in Nederland. Dan gaat het onder andere over de "binding van jongeren aan de Nederlandse samenleving en de verbondenheid aan Turkije en de Turkse overheid".

Omtzigt wil opheldering

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl