Vermaelen tijdens de presentatie bij FC Barcelona
NOS Voetbal

Barcelona nog veel langer zonder Vermaelen

FC Barcelona zal dit hele seizoen naar alle waarschijnlijkheid geen gebruik kunnen maken van Thomas Vermaelen. De Spaanse topclub heeft op de eigen website bevestigd dat de Belgische verdediger komend weekend onder het mes gaat bij de Finse arts Sakari Orava om zijn hamstringproblemen te verhelpen.

De 29-jarige Vermaelen zal waarschijnlijk pas in april de training weer kunnen hervatten.

Blessure opgelopen tijdens WK

De blessuregevoelige Vermaelen speelde dit seizoen nog geen minuut in de hoofdmacht van FC Barcelona. Hij kwam deze zomer voor maar achttien miljoen euro over van Arsenal, maar raakte tijdens het duel met Rusland op het WK in Brazilië geblesseerd aan zijn hamstrings. Het is de zoveelste tegenvaller voor Vermaelen. In zijn tijd bij Arsenal zat hij namelijk ook regelmatig in de lappenmand.

Orava is al veertig jaar een bekende arts in de sportwereld. Hij behandelde grote voetballers en wordt gezien als een wonderdokter. Zo voorkwam hij dat Marco van Basten, David Beckham, Didier Deschamps, Pep Guardiola en Jonathan Woodgate hun carrière vroegtijdig moesten beëindigen. Orava wordt in Spanje 'de god in de operatiekamer' genoemd.

Ajax, RKC en Arsenal

Vermaelen begon zijn profcarrière in Nederland. Hij kwam uit de jeugd van Germinal Beerschot, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Ajax.

Bij de Amsterdammers stond hij van 2003 tot 2009 onder contract, met tussendoor nog een verhuurperiode aan RKC Waalwijk. Arsenal kocht de Belg in 2009 voor circa twaalf miljoen euro van de Amsterdamse club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl