In 2003 nam het vogelpark ook maatregelen om vogelgriep buiten de deur te houden
NOS Nieuws

Avifauna uit voorzorg dicht om vogelgriep

Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn is vanochtend niet opengegaan voor het publiek. Het park moet van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de deuren gesloten houden vanwege de vogelgriep. Het park was de afgelopen dagen ten onrechte open, zegt de NVWA.

Een woordvoerder van het park benadrukt dat in het park zelf geen vogelgriep is geconstateerd, maar dat het om een preventieve maatregel gaat. In de buurt van Alphen aan den Rijn, in Ter Aar, is vogelgriep geconstateerd op een pluimveebedrijf.

Onterecht open

Volgens de NVWA valt het vogelgedeelte van het park onder de maatregelen die zijn genomen in verband met de vogelgriep en moet het vogelgedeelte gesloten blijven zolang die maatregelen gelden.

De NVWA bevestigt dat het park inderdaad drie dagen lang open is geweest zonder dat dit de bedoeling was. Toen de Voedsel- en Warenautoriteit gisteren hoorde dat het park toch open was, is meteen contact opgenomen met Avifauna.

Winterseizoen

De directie van het vogelpark zegt te overleggen met het ministerie. Volgens de woordvoerder van Avifauna wordt morgen waarschijnlijk duidelijk hoe lang het park dicht moet blijven.

Volgens de woordvoerder van Avifauna komt het goed uit dat het winterseizoen is. In de zomer zou de financiële schade door de sluiting veel groter zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl