Coe krijgt waarschijnlijk concurrentie van Boebka
NOS Sport

Coe stelt zich kandidaat voor IAAF

Sebastian Coe stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de internationale atletiekunie IAAF. Dat heeft de voormalige Britse topatleet donderdag aan Britse media laten weten. Hij zal waarschijnlijk de strijd aan moeten gaan met oud-polsstokspringer Sergei Boebka.

Coe, de tweevoudig olympisch kampioen op de 1.500 meter, is sinds 2007 vicevoorzitter van de IAAF. De huidige preses Lamine Diack uit Senegal stopt er na zestien jaar mee.

We gaan een belangrijke tijd in voor de sport

Sebastian Coe

De 58-jarige Coe fungeerde in 2012 als voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Londen. "Al sinds ik een kleine jongen ben, speelt atletiek een rol in mijn leven", zegt hij.

"We gaan een belangrijke tijd in voor de sport, waarin we met nieuwe uitdagingen verder moeten bouwen aan successen. Ik denk dat ik hier een bijdrage aan kan leveren en stel me daarom kandidaat voor het voorzitterschap", aldus Coe.

Alleen nog bevestiging

De kans is groot dat een andere groot kampioen, Boebka, zich ook kandidaat gaat stellen. Hij moet zijn kandidatuur alleen nog bevestigen.

Boebka is tienvoudig wereldkampioen en olympisch kampioen polsstokhoogspringen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl