Fabio Espinho (links) in duel met Javier Manquillo

Liverpool lijdt duur puntenverlies

Liverpool heeft in groep B van de Champions League twee dure punten laten liggen. Op bezoek bij Loedogorets werd in de slotfase een kostbare overwinning uit handen gegeven: 2-2.

De start van Liverpool in Bulgarije was niet best: defensief geklungel bracht de bal bij Marcelinho en diens schotje werd slechts half gekeerd door doelman Simon Mignolet. Dani Abalo was er vervolgens als de kippen bij om de score te openen.

Loedogorets maakte er achterin echter ook een potje van en vijf minuten later was het gelijk via Rickie Lambert. Nog voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong via Jordan Henderson, die op maat wed bediend door Raheem Sterling.

In de tweede helft hield Liverpool lange tijd vrij eenvoudig stand, maar in de slotfase kopte Georgi Terziev plots uit een corner raak, waardoor de Bulgaren toch weer zicht hebben op een plaats in de Europa League.

Liverpool of Basel

Voor het ticket voor de Champions League komen alleen Liverpool en Basel nog in aanmerking. De Zwitsers leden een 1-0 nederlaag tegen groepswinnaar Real Madrid, maar hebben nog wel de beste papieren om tweede te worden. Een gelijkspel tegen Liverpool volstaat.

Real boekte op bezoek bij Basel zijn vijfde overwinning op rij: 1-0. De Zwitsers gaven uitstekend partij, maar Cristiano Ronaldo tikte van dichtbij de enige treffer binnen. De Portugees trof later (evenals Gareth Bale) nog een keer het houtwerk.