Yaya Sanogo, maker van de 1-0 voor Arsenal wordt geknuffeld
NOS Voetbal

Arsenal verder na overwinning op Dortmund

Arsenal heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League. De Engelsen wonnen thuis met 2-0 van Borussia Dortmund, dat al zeker was van een plaats in de achtste finales.

De thuisploeg kende een droomstart want al na 73 seconden lag de bal in het Duitse doel. Yaya Sanogo bereikte na een knappe actie Santi Cazorla, kreeg de bal op de rand van buitenspel weer terug en passeerde doelman Roman Weidenfeller. Het duel was vervolgens in evenwicht. Arsenal had iets meer balbezit, maar Dortmund zorgde voor iets meer gevaar.

Na rust domineerde Arsenal en nadat Alex Oxlade-Chamberlain met een prachtig schot de lat had geraakt, verdubbelde Alexis Sanchez de marge. Op aangeven van Cazorla krulde de Chileen de bal fraai achter Weidenfeller.

Anderlecht derde

Anderlecht stelde een ticket voor de Europa League veilig. De Belgen wonnen in Brussel met 2-0 van Galatasaray en eindigen daardoor als derde in de groep.

Anderlecht begon uitstekend aan de wedstrijd. Galatasaray, met Wesley Sneijder in de basis, stond constant onder druk en kwam een aantal keer goed weg. Zo miste Aleksandar Mitrovic een dot van een kans en raakte Steven Defour met een van richting veranderd schot beide palen van het doel van Fernando Muslera.

Na een half uur ging de Belgische storm wat liggen, maar op slag van rust kwam de verdiende treffer er alsnog. Ibrahima Conté kopte door uit een vrije trap, waarna Muslera geen antwoord had op de kopbal van Chancel Mbemba.

De Turken kwamen sterk uit de kleedkamer, zetten Anderlecht met de rug tegen de muur, maar de kansen waren niet aan de bezoekers besteed. Burak Yilmaz was met een knal tegen de lat nog het dichtst bij een Turkse treffer. In de slotfase kreeg Selçuk Inan een tweede gele kaart voor protesteren, waarna Mbemba vlak voor tijd de zege veiligstelde met zijn tweede treffer van de avond.

Stand Groep D

Club Punten Doelsaldo
1. Borussia Dortmund * 12 13 - 3
2. Arsenal * 10 11 - 7
3. Anderlecht ** 5 7 - 9
4. Galatasaray 1 3- 15

* Geplaatst voor volgende ronde Champions League ** Geplaatst voor volgende ronde Europa League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl