Lucas Ocampos scoort namens AS Monaco
NOS Voetbal

Monaco steelt winst bij Leverkusen

AS Monaco heeft de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen, net als het thuisduel eerder dit jaar, met 1-0 gewonnen. Lucas Ocampos maakte twintig minuten voor tijd het enige doelpunt.

De Argentijn rondde een van de weinige goede aanvallen van Monaco af, door een knappe voorzet van Nabil Dirar binnen te glijden. Met de nederlaag deed Bayer Leverkusen zichzelf tekort, want het had behalve een duidelijk veldoverwicht ook beduidend meer mogelijkheden dan de bezoekers.

Toch kan coach Roger Schmidt een goed gevoel overhouden aan de avond, want nog voor er was afgetrapt in de BayArena was zijn team al zeker van de volgende ronde. Dat hadden de Duitsers te danken aan het verlies van Benfica, eerder op de avond tegen Zenit Sint Petersburg.

AS Monaco behoudt door de zege de tweede plaats in de poule. Het heeft over twee weken in eigen huis genoeg aan een gelijkspel tegen Zenit om de Russen voor te blijven. Voor Benfica zit het Europese seizoen er na de winter op. De Europa Leaguefinalist van vorig seizoen kan de vierde plaats in de groep niet meer verlaten.

Stand groep C

Club Punten Doelsaldo
1. Bayer Leverkusen* 9 7-4
2. AS Monaco 8 2-1
3. Zenit Sint Petersburg 7 4-4
4. Benfica 4 2 - 6

* Geplaatst voor volgende ronde Champions League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl