Mario Mandzukic scoorde drie keer

Atlético Madrid door in CL na zege op Olympiakos

Atlético Madrid heeft zich dankzij een zege (4-0) op Olympiakos Piraeus geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Het andere duel in groep A tussen Malmö en Juventus leverde een zege op voor de kampioen van Italië (2-0). Juventus heeft over twee weken in Turijn tegen Atlético aan de punt voldoende om zich ook voor de knock-out-fase te plaatsen.

Atlético vloog uit de startblokken en creëerde vlot enkele kansen. Olympiakos bleef enkele minuten schadevrij, maar de Madrileense druk werd de Griekse kampioen al snel te veel. Na een vlotte combinatie op rechts kwam de bal voor het doel. Een Griek kreeg zijn voet nog net tegen de bal en die belandde bij Roberto. De doelman dacht aan een terugspeelbal en schoot de bal zonder te kijken in de voeten van Juanfran. Diens voorzet werd door Raul García binnen getikt.

De Spaanse kampioen hield de druk erop en Olympiakos kwam maar niet van zijn eigen helft af. Nog voor rust tilde Mario Mandzukic de stand naar 2-0. Een voorzet van Cristian Ansaldi werd door een Griekse verdediger gemist, waarna de Kroaat van dichtbij simpel kon scoren. De tegenstand van Olympiakos stelde voor rust bitter weinig voor. Coach Michel wisselde dan ook in de rust. Ibrahim Afellay was een van de slachtoffers.

Tegenstand Olympiakos blijft ondermaats

Het eerste kwartier na rust viel er minder te genieten in Vicente Calderón, maar dat deerde de Atlético-fans totaal niet. Zij bleven zingen en zagen hun ploeg de bal eenvoudig rondspelen. Na een uur verzilverden hun helden eindelijk weer eens een kans. Mandzukic kopte een strakke voorzet van Arda Turan keurig binnen. Enkele minuten later zette de Kroaat, na een vrije trap van aanvoerder Gabi, zijn hoofd opnieuw tegen de bal: 4-0.

De maker van de hattrick kreeg kort daarna een applausvervanging en maakte plaats voor de Fransman Antoine Griezmann. Atlético bleef gevaarlijk, maar werd slordig waardoor Olympiakos een nog grote afstraffing bespaard bleef. Griezmann dacht de 5-0 te scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat José María Giménez hinderlijk buitenspel stond.

Belangrijke zege Juventus in Zweden

Het duel in Malmö was spannender. Juventus was wel beter en creëerde twee grote kansen voor rust, maar doelman Robin Olsen verrichte twee uitstekende reddingen op inzetten van Arturo Vidal en Claudio Marchisio.

De sluitpost was kort na rust kansloos toen Fernando Llorento alleen op hem af kwam. De Spanjaard passeerde Olsen en schoof binnen. De Zweden streden voor elke meter, maar kwamen kwaliteit tekort om het Juventus echt lastig te maken.

Emil Forsberg was het dichtste bij succes, maar zijn schot belandde in het zijnet. In de slotfase besliste Carlos Tévez het duel na een counter.

Raúl García zette Atlético Madrid op 1-0