De Tweede Kamer heeft vragen over een rapport over het waarborgen van de privacy van leerlingen bij het gebruik van digitale leermiddelen. Dekker zegt hij niets heeft achtergehouden.

Dekker: informatie privacy niet achtergehouden

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs ontkent dat hij een rapport over de privacy van scholieren heeft achtergehouden voor de Tweede Kamer. Volgens de staatssecretaris is er "geen sprake van", zo laat een woordvoerder weten.

Het rapport gaat over het doorgeven van leerlingengegevens door scholen aan uitgeverijen. De Kamer wil opheldering omdat het rapport hen nooit is toegestuurd. Het heeft alleen op de website van het ministerie gestaan.

Verkennend

Volgens RTL-nieuws zijn via lesprogramma's op de computers gegevens over kinderen en hun vorderingen bij uitgevers terechtgekomen. Dekker benadrukt dat er met vier scholen is gesproken en dat het gaat om een "verkennend" rapport. Het ministerie wilde weten op welk gebied scholen behoefte hebben aan extra ondersteuning bij hun digitale leermiddelen in relatie tot privacy, zo laat de woordvoerder weten. Het rapport was voor intern gebruik.

Punt van aandacht

"Ik hecht er aan te benadrukken dat in het rapport niet staat dat scholen of uitgevers privacy van kinderen massaal schenden", aldus Dekker. "Het is wel een punt van aandacht. Uit het onderzoek blijkt dat de intenties van de onderzochte scholen goed zijn, maar dat de specifieke kennis over dit onderwerp ontbrak, hetgeen risico's met zich meebrengt."

"Ik hecht er aan te benadrukken dat in het rapport niet staat dat scholen of uitgevers privacy van kinderen massaal schenden

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl