Andre Almeida en Hulk

Zenit verslaat Benfica, Leverkusen profiteert

Zenit Sint Petersburg heeft drie belangrijke punten overgehouden aan een matig duel met Benfica. Door de 1-0 winst houden de Russen zicht op de volgende ronde en is de Portugese kampioen uitgeschakeld, terwijl Bayer Leverkusen nu juist verzekerd van overwintering in de Champions League.

De wedstrijd in Sint Petersburg was lange tijd niet om over naar huis te schrijven. In de eerste helft veerde het publiek alleen op bij enkele forse overtredingen. Na de rust kreeg Benfica drie goede kansen, maar die waren niet besteed aan Luisao, Nicolas Gaitan en Jardel.

Danny maakt het verschil

Omdat beide ploegen bitter weinig zouden hebben aan een puntendeling ontstond er naarmate de tweede helft vorderde meer ruimte. Grote kansen had dat niet tot gevolg. Totdat Hulk tien minuten voor tijd met een goede voorzet van rechts Danny een scoringskans bood. De Portugees schoot van dichtbij onberispelijk raak.

Benfica-trainer Jorge Jesus antwoordde direct met het inbrengen van Ola John, maar ook met de Nederlander in het veld kon zijn team de nederlaag niet meer voorkomen. In de slotfase kreeg Luisao zijn tweede gele kaart, waardoor Benfica het duel met tien man eindigde.

Leverkusen speelt later vanavond thuis tegen AS Monaco, dat samen met Zenit in de race is voor het overige ticket voor de volgende ronde.