NOS VoetbalAangepast

"Dubbel gevoel" bij exit Twente

Na de uitschakeling van FC Twente in de Champions League, was er een "dubbel gevoel" bij coach Michel Preud'homme.

In Milaan werd het 1-0 voor Internazionale, waardoor er voor het vierde jaar op rij geen Nederlandse club vertegenwoordigd is in de knock-outfase van de Champions League.

Twente is wel zeker van de derde plaats en daardoor een plek in de Europa League.

"Goede prestatie"

Preud'homme zag zijn ploeg goed beginnen. "In de eerste helft speelden we een hele goede wedstrijd. We hadden zelfs kansen om te scoren, maar dat doen we niet."

Over de derde plaats in deze poule, stelde de Belg: "Je weet van tevoren dat we kansen hebben om te overwinteren en dat zou dan een goede prestatie zijn. Maar we hadden altijd het gevoel dat we meer konden."

Janssen

"We hebben het aardig gedaan vandaag", was de eerste reactie van Theo Janssen. De middenvelder kon moeilijk leven met het optreden van de arbiter. "De scheidsrechter vond het een vrije trap", verwijst Janssen naar het moment waaruit Esteban Cambiasso scoorde. "Ja, dan kun je daar lastig iets tegenin brengen. Maar het was niet terecht als je kijkt naar de tikken die Materazzi allemaal heeft uitgedeeld; de scheidsrechter liet het allemaal toe..."

Sneijder

"Opluchting", was het toverwoord bij Wesley Sneijder. "We wisten dat als we deze pot zouden winnen, we ons zouden kwalificeren."

De middenvelder van de titelhouder kreeg zelf ook nog wat kansen om te scoren. "Ik had wat pech vandaag. Maar het enige dat telde, is dat we zouden winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl