Nicolai Boilesen
NOS Voetbal

De waslijst van Nicolai Boilesen

Het voetbalhuwelijk tussen Nicolai Boilesen en Ajax is tot dusver verre van gelukkig geweest. De 22-jarige Deen kwam in januari 2010 vanuit zijn geboorteplaats Ballerup naar Amsterdam op voorspraak van scout John Steen Olsen. Hij gold als een snelle, sterke verdediger waarvoor Ajax een half miljoen euro aan zijn oude club Brondby IF overmaakte. De eerste maanden ging het crescendo met Boilesen, die zich ontwikkelde tot een bruikbare kracht.

Zijn blessureleed begon in september 2011 net nadat Boilesen een basiskracht was geworden. In Eindhoven, in het duel met PSV, ging Boilesen een sprintduel aan met Jeremain Lens waarbij hij een hamstringblessure opliep. Hij moest vervolgens maanden revalideren.

Oude blessure

In februari 2012 maakte hij onverwacht zijn rentree in de wedstrijd voor de Europa League tegen Manchester United. Maar in de Amsterdam Arena ging het weer mis en speelde de oude blessure op.

Het gevolg was dat hij vanaf dat moment bijna zeventien maanden uit de roulatie was vanwege diverse behandelingen in binnen- en buitenland en tenslotte moest Boilesen geopereerd worden. Eenmaal hersteld zei Ajax-trainer Frank de Boer dat Boilesen 'nooit een speler zou worden die vijftig of zestig wedstrijden per seizoen zou kunnen afwerken. Het zou bij ongeveer dertig duels ophouden'.

Opnieuw hamstring

De technische- en medische staf van Ajax schrok toen de Deen in november in 2013 in het treffen voor de Champions League tegen Barcelona weer een hamstringblessure opliep. Gelukkig voor alle betrokkenen was het ditmaal een kwetsuur aan zijn linkerbeen, waardoor hij twee maanden later al zijn rentree kon maken.

Vanaf de hervatting van de competitie 2013-2014 was Boilesen vrijwel wekelijks negentig minuten actief in de hoofdmacht van Ajax. Dit seizoen zette hij die reeks voort. Tegen Paris-Saint-Germain voor de Champions League droeg hij in Parijs zelfs de aanvoerdersband.

Zijn optreden duurde slechts tien minuten. Toen werd zijn rechterbeen getorpedeerd door Gregory van der Wiel met een knieblessure als gevolg. De revalidatie zal ditmaal zeker tien weken gaan duren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl