NOS Voetbal

Cabrini: wordt een moeilijke avond

  • Pro Shots
    Antonio Cabrini
  • AFP
    Antonio Cabrini (hurkend, tweede van links)

416 duels in de Serie A, 73 interlands, wereldkampioen in 1982. Antonio Cabrini, voormalig speler van Juventus en Atalanta, is tegenwoordig bondscoach van de Italiaanse voetbalvrouwen en wil zich morgen met zijn team ten koste van Nederland plaatsen voor de WK in Canada.

Cabrini heeft zelf voor hetere vuren gestaan, maar hij hoopt dat Oranje in Verona een warm en intimiderend onthaal krijgt wanneer ze strijden om het laatste WK-ticket. Dat gebeurt in Stadio Marc'Antonio Bentegodi, de thuishaven van Hellas Verona en Chievo, waar de toeschouwers donderdagavond (20.30 uur) vrij toegang hebben.

"Ik hoop dat zo veel mogelijk mensen ons komen steunen in onze jacht naar het WK", deed de vermaarde oud-international een oproep. Oranje en Italië sloten zaterdag in Den Haag af bij 1-1. "Absoluut een goed resultaat", oordeelde Cabrini.

Daarom hoop ik op massale steun. Die is vitaal om ons doel te bereiken

Antonio Cabrini, bondscoach Italiaanse voetbalvrouwen

"Ik ben tevreden met de manier waarop we voetbalden. Maar ik weet ook dat het negentig moeilijke minuten worden in Verona. We beginnen weer op nul. Het is de wedstrijd van ons leven. Daarom hoop ik op massale steun. Die is vitaal om ons doel te bereiken."

De cijfers spreken wel tegen ons, liet Cabrini optekenen. "In Nederland zijn 140.000 meisjes lid van een voetbalclub, bij ons slechts 11.000. We lopen achter op andere landen maar doen er alles aan het vrouwenvoetbal in Italië verder te ontwikkelen. Deelname aan het WK zou daarbij een enorme steun zijn."

We gaan vechten voor elke bal

Melania Gabbiadini, maakster van het Italiaanse doelpunt in Den Haag

Melania Gabbiadini, maakster van het Italiaanse doelpunt in Den Haag, is thuis in Verona. "Mijn familie is er bij, net als mijn beste vrienden. We moeten net zo geconcentreerd spelen als in Den Haag en hopen dat de fans echt tellen als een twaalfde speler", vertelde de 100-voudig international.

"We kennen het belang van deze wedstrijd voor het vrouwenvoetbal in Italië. We gaan vechten voor elke bal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl