Nicolai Boilesen heeft de binnenband van zijn rechterknie ernstig ingescheurd
NOS Voetbal

Boilesen zeker tien weken eruit

Verdediger Nicolai Boilesen van Ajax staat minimaal tien weken aan de kant. De Deense linksback liep dinsdag in de Champions Leaguewedstrijd tegen Paris Saint-Germain (3-1) een knieblessure op.

Uit onderzoek bleek woensdag dat de binnenband van zijn rechterknie ernstig is ingescheurd. Trainer Frank de Boer vreesde na de wedstrijd dat hij Boilesen lang zou moeten missen. "Het ziet er heel slecht uit. We vrezen een zware knieblessure, misschien is er wel iets met zijn achterste kruisband", aldus De Boer.

De schade bleek een dag later relatief mee te vallen. Boilesen komt dit kalenderjaar in ieder geval niet meer in actie, maar hoopt in de tweede seizoenshelft snel te kunnen aansluiten bij de groep.

Van der Wiel

De Deense verdediger, die tegen Paris Saint-Germain bij afwezigheid van Niklas Moisander de aanvoerdersband droeg, kreeg al na zeven minuten een schop van Gregory van der Wiel. Boilesen schreeuwde het uit van de pijn en verliet strompelend het veld.

Bij terugkeer in Amsterdam werd de linksback onderzocht in het ziekenhuis. Daar bleek dat de binnenband weliswaar fors is beschadigd, maar dat de kruisbanden nog heel zijn. Boilesen stond eerder vanwege zware hamstringblessures bijna twee jaar aan de kant.

Ajax heeft tot aan de winterstop een druk programma met nog zes wedstrijden, onder meer in de Champions League tegen Apoel Nicosia en in de beker tegen Vitesse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl