Verstappen is tevreden met zijn laatste test van 2014

Verstappen sluit jaar af met goede test

Max Verstappen heeft op de tweede testdag in Abu Dhabi de derde tijd van het deelnemersveld gereden. De 17-jarige Formule 1-coureur kwam de testdag net als dinsdag niet pechvrij door, maar reed toch nog het aanzienlijke aantal van 78 ronden. De snelste daarvan ging in 1.43,763.

"Ik heb er van genoten om vier uur aan een stuk in de auto te zitten", liet Verstappen na afloop weten. "Ik heb behoorlijk wat nieuwe dingen aan de auto kunnen testen in de aanloop naar het nieuwe seizoen."

Ook hoofd race-engineer van Toro Rosso Phil Charles sprak van een productieve dag. "Max heeft zich echt vastgebeten in het lesprogramma. Hij heeft ervaring opgedaan in hoe om te gaan met de banden. Al met al een mooi slot van 2014."

Vergne vertrekt

Het is nog niet duidelijk wie komend jaar de teamgenoot is van Verstappen. De huidige Toro Rosso-coureur Jean-Eric Vergne wordt het in ieder geval niet. De Fransman maakte definitief bekend te vertrekken.

Verstappen had graag gezien dat Vergne, die hij in eerste instantie opvolgde, was gebleven. Na de promotie van de Rus Daniil Kviat, die Sebastian Vettel gaat vervangen bij Red Bull, is er nog een stoeltje vrij. Alex Lynn, Carlos Sainz jr. en Pierre Gasly zijn nu de belangrijkste gegadigden.

Tevreden

Over zijn eigen verrichtingen en die van de technici was het Limburgse talent woensdag tevreden. "We hebben 's ochtends behoorlijk wat nieuwe dingen kunnen testen om de wagen te prepareren voor volgend jaar. Het was een waar genoegen er vier uur lang onafgebroken in te zitten."

"Helaas hadden we in de middag dat akkefietje met de motor, maar we zijn er toch in geslaagd de wagen nog op tijd rijklaar te krijgen. Dank aan het team daarvoor. Deze twee dagen zijn een mooi begin geweest van het nieuwe seizoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl