NOS Nieuws

Staking chloorfabriek AkzoNobel voorbij

De werknemers van verf- en chemieconcern AkzoNobel stemmen in met een nieuwe cao. Daarmee komt er een eind aan de staking bij de chloorfabriek in het Botlekgebied.

Toch zijn de medewerkers van die fabriek niet tevreden. Zij hadden liever een eigen cao-akkoord bereikt met AkzoNobel met een hogere loonstijging. Maar dat zag het verf- en chemieconcern niet zitten.

Doordat het overgrote deel van het personeel in de rest van Nederland nu wel akkoord is met een nieuwe cao bij het concern, zijn de medewerkers van de chloorfabriek daar automatisch aan gebonden.

Nieuwe acties

FNV Bondgenoten hoopt dat AkzoNobel de komende maanden alsnog wil onderhandelen over een aparte cao voor de medewerkers van de chloorfabriek. Anders sluit de vakbond nieuwe acties bij het aflopen van de nieuwe cao niet uit. Dat is in juli 2015.

Tijdens de staking werd de productie van chloor verlaagd tot 46 procent van de maximale capaciteit. Om veiligheidsredenen mochten de stakers het werk van de rechter niet volledig stilleggen. De acties begonnen op 8 september, van 12 tot 24 september was er een tijdelijke onderbreking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl