"PvdA komt tegemoet aan antisemitische opvattingen van moslimkiezers"
NOS Nieuws

PVV: geen islam in Nederland

In de Tweede Kamer is het tot een harde aanvaring gekomen tussen de PVV en andere fracties. PVV-Kamerlid De Graaf gebruikte zijn spreektijd in een debat over integratie voor het opsommen van redenen waarom Nederland beter af zou zijn zonder islam en zonder moslims. Andere fracties vonden hem regelmatig te ver gaan.

PVV-Kamerlid De Graaf: "Moslims veranderen niet, assimileren niet, integreren niet. Nee, ze verbouwen op onze kosten Nederland tot hun eigen huis, met al die moskeeën." De PVV is bang dat Nederland "volledig wordt geïslamiseerd" en wijst de PvdA aan als 'schuldige' partij.

De PvdA moet zich schamen dat de partij heeft voorgesteld de Palestijnse staat te erkennen, vindt De Graaf. "Het gaat te ver om de PvdA een antisemitische partij te noemen, maar het lijkt er wel op dat ze steeds meer tegemoet willen komen aan de antisemitische opvattingen van hun moslimkiezers."

"Voorzitter, dit kan niet wat hier gezegd wordt in deze zaal", reageerde PvdA-Kamerlid Vermeij. "Ik vraag aan de heer De Graaf om hier afstand van te nemen!" Tijdens deze discussie riep PVV-Kamerlid Bosma iets vanuit zijn bankje, waarop de voorzitter zei: "Meneer Bosma, als u iets te melden heeft, er is een microfoon." De Graaf nam geen afstand van zijn uitspraak.

Baarmoeder

De Graaf vervolgde zijn betoog. "Ons staat in Nederland een demografische ramp te wachten. Een ongewenste culturele omwenteling die zijn weerga niet kent, via de vervanging van de bevolking." Eerder maakte De Graaf een opmerking over het aantal geboortes en dat dat volgens hem bij "moslims een stuk hoger ligt dan bij Nederlanders".

Volgens De Graaf is de naam Mohammed (en afgeleiden daarvan) de op één na populairste naam in Nederland. "Niet alleen in de bezette gebieden in de grote steden, dat geldt voor heel Nederland."

PVV-Kamerlid De Graaf: lawine aan kinderen die Mohammed heten

De Nederlandse eigenheid, identiteit en cultuur worden via immigratie en de baarmoeder om zeep geholpen

PVV-Kamerlid De Graaf

"De scholen zien een lawine aan kinderen tegemoet die vernoemd zijn naar Mohammed. De Nederlandse eigenheid, identiteit en cultuur worden via immigratie en de baarmoeder om zeep geholpen. Diverse islamitische leiders zeiden dat letterlijk, zoals Kadhafi."

"Ballen tonen"

Kamerlid Schouten van de ChristenUnie onderbrak De Graaf tegen het eind van zijn betoog: "Ik heb nu een half uur naar de tirade van de heer De Graaf geluisterd. Hij loopt heel stoer allerlei dingen te roepen, ik weet niet wat voor woorden ik daaraan moet geven, maar dan moet 'ie ook ballen tonen en roepen dat 'ie die mensen het land uit wil hebben. Maar dat durft hij niet."

De Graaf reageerde door te zeggen dat wat hem betreft iedereen mag meedoen die wil meedoen, maar dat van mensen met een dubbele nationaliteit het Nederlandse paspoort moet worden afgepakt na een strafbaar feit.

Schouten en SP-Kamerlid Karabulut gaven aan dat zij vooral geshockeerd waren door de opmerking over de baarmoeder. "Ik ben onwel geworden door de uitspraken over de baarmoeder en de aanvallen op alle kindjes die hier geboren en getogen zijn." De Graaf: "O ja, heel zielig."

Geen islam in Nederland

D66-Kamerlid Van Weyenberg wilde weten of de PVV met het betoog wil zeggen dat je in Nederland in alles mag geloven behalve de islam. "Het is een gevaarlijke totalitaire ideologie. Als de heer Van Weyenberg met een stukje aluminiumfolie onder zijn capuchon op zijn hoofd wil blijven lopen, D66'ers zijn nogal bang voor aardstralen, dan moet hij dat doen."

Toen Van Weyenberg zijn vraag herhaalde zei De Graaf: "Inderdaad, wij willen geen islam in Nederland."

Ondervoorzitter Arib, die het debat leidde, zegt dat zij de gang van zaken tijdens het debat op verzoek van de meerderheid zal bespreken in het Presidium van de Tweede Kamer.

PVV: geen islam in Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl