VVD-Tweede Kamerlid Verheijen
NOS Nieuws

Claim tegen VVD-Kamerlid Verheijen

De Limburgse zakenman Wout Heijmans wil een schadeclaim indienen tegen VVD-Kamerlid Verheijen. Hij voelt zich voor zeker 1,5 miljoen euro gedupeerd. Heijmans vindt dat hij slachtoffer is geworden van vriendjespolitiek.

De kwestie draait om de bouw van een bioscoop. Wout Heijmans had daar een vergunning voor gekregen van B en W in Arcen in Limburg. Nadat die gemeente na een herindeling was overgegaan naar Venlo, trokken B en W van de nieuwe gemeente de vergunning in.

Wethouder

De omstreden Roermondse zakenman Piet van Pol kreeg wel een vergunning voor de bouw van een bioscoop, op een andere plek. Volgens Elsevier heeft Van Pol de campagnes van Verheijen bij verkiezingen ondersteund met bedragen van in totaal 10.750 euro. Verheijen was jarenlang wethouder in Venlo.

Tegen Elsevier spreekt Heijmans van een pertinent verband tussen het "smeergeld" van Van Pol voor Verheijen en de "pogingen om zijn project te ruïneren". Tegen Van Pol loopt een justitieel onderzoek wegens corruptie.

Niet persoonlijk

Over de bouw zijn eerder al rechtszaken gevoerd. In 2012 oordeelde de Raad van State in hoger beroep dat B en W van Venlo de vergunning van Wout Heijmans mochten intrekken. Verheijen zelf zei eerder dat geld van Van Pol niet naar hem persoonlijk is gegaan.

De naam van Verheijen stond wel onder bedelbrieven van de VVD, maar volgens hem ging dat om standaardbrieven met een gepersonaliseerde aanhef. Volgens Verheijen was hij ook niet bij de afhandeling en goedkeuring van de vergunning van Van Pol betrokken. Het Kamerlid wil niet reageren op de nieuwe beschuldigingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl