Edith Schippers vindt in navolging van haar Britse collega dat de FIFA het rapport over mogelijke fraude openbaar moet maken.
NOS Voetbal

Ook Schippers wil openheid van FIFA

De KNVB vroeg er al om en de Britse minister van Sport schreef een persoonlijke brief aan FIFA-voorzitter Sepp Blatter om het rapport naar mogelijke corruptie rond de aanwijzing van de WK's in 2018 en 2022 openbaar te maken. En nu sluit ook de Nederlandse minister van Sport Edith Schippers zich bij die oproep om openheid aan.

Desgevraagd laat het ministerie van VWS weten: "Nederland speelt een voortrekkersrol binnen de EU op het terrein van integriteit in de sport. In dat kader roept minister Schippers de FIFA op om open en controleerbaar te zijn."

De FIFA besloot het onderzoeksrapport om juridische redenen niet volledig te publiceren. Twee weken geleden publiceerde de FIFA een samenvatting waarna een storm van kritiek opstak. Onder anderen de leider van het onderzoek Michael Garcia uitte kritiek. Hij vindt dat de samenvatting tal van onjuiste voorstellingen van de feiten bevat en riep op om het hele rapport openbaar te maken.

Jérôme Valcke, de secretaris-generaal van de voetbalbond, verklaarde gisteren dat de wereldvoetbalbond veel schade heeft opgelopen door het onderzoeksrapport over mogelijke corruptie niet openbaar te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl