ProRail wil honderd onbewaakte spoorwegovergangen sluiten
NOS Nieuws

Buitensporters: spoorovergangen openhouden

Buitensporters willen voorkomen dat honderd onbewaakte spoorwegovergangen verdwijnen. ProRail wil de overgangen sluiten omdat ze onveilig zijn. Daardoor komen wandelaars, fietsers en ruiters straks op een doodlopend pad of een afgesloten route terecht.

Belangenorganisaties ANWB, de Fietsersbond, Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), Fietsplatform, Wandelnet en NOC*NSF vragen de Tweede Kamer in een brief om daar een oplossing voor te verzinnen.

“Wij pleiten voor toegankelijke ruimte voor actieve buitensporters en daarin hebben spoorwegovergangen ook een rol. Helaas zien we in toenemende mate verhokking ontstaan”, aldus Liesbeth Bronkhorst van KNHS.

De organisaties willen dat er meer geld beschikbaar komt voor het veiliger maken van de overwegen.

Over het afsluiten van onbewaakte spoorwegovergangen wordt al jaren gesproken. Een landelijke stuurgroep adviseert ProRail over het recreatief belang van overwegen.

“Helaas gebeurt het steeds vaker dat ProRail ons advies niet overneemt, omdat er geen ruimte is voor creatieve oplossingen en ProRail er blijkbaar geen geld voor heeft”, zegt Ankie van Dijk (Wandelnet) namens de stuurgroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl