FNV-voorzitter Ton Heerts
NOS Nieuws

Fusiepoging 2: gaat 't de FNV nu wel lukken?

Al jaren was vakcentrale FNV bezig om een aantal vakbonden te laten fuseren tot één grote bond. Maar vorige maand leek die fusie van de baan. Op een congres van de grootste bond, FNV Bondgenoten, waren er 8 stemmen te weinig voor een fusie. Maar vandaag doet Bondgenoten een nieuwe poging, met een nieuwe stemmingsronde.

64,62 procent

Er is een meerderheid van 66,67 procent nodig, die instemt met de fusie. Vorige keer werd 64,62 procent gehaald. FNV denkt dat deze keer die meerderheid wel gehaald wordt. "Het lijkt erop dat binnen FNV Bondgenoten nieuwe inzichten zijn ontstaan en dat de kans op instemming is toegenomen", zei een woordvoerder van de vakcentrale eerder.

Voorzichtig optimistisch

"We zijn voorzichtig optimistisch", zegt een woordvoerder van Bondgenoten. "We hebben meer tijd gehad om informatie te delen met de congresgangers. Ook hebben we nog extra afspraken gemaakt, bijvoorbeeld over de verdeling van geld als we straks gefuseerd zijn."

Rond half vier vanmiddag hoopt de bond op witte rook vanuit congrescentrum Spant in Bussum.

De FNV wil fuseren om sterker te staan tegenover werkgevers en overheid. De bonden Abvakabo FNV, FNV Bouw en FNV Sport zijn al akkoord met de fusie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl