NOS Voetbal

Het ongelooflijke pechjaar van Marco Reus

  • EPA
    Het begin van de ellende voor Reus, de blessure tegen Armenië
  • EPA
    De tweede enkelblessure van Reus, opgelopen tegen Schotland
  • Getty Images
    Enkelblessure nummer drie van Reus tegen Mönchengladbach
  • EPA
    De vierde enkelblessure van Reus tegen Paderborn

Hoeveel pech kan een voetballer hebben in een half jaar? Marco Reus, de aanvaller van Borussia Dortmund en het Duitse nationale elftal, blijft niets bespaard. Dit weekeinde raakte hij al voor de vierde keer in korte tijd geblesseerd aan zijn enkels. Woensdagavond mist Reus daarom de Champions Leaguewedstrijd met zijn club Dortmund tegen Arsenal.

Geen WK

Het leed voor Reus begon in de aanloop naar het WK, begin juni. In een oefenwedstrijd van het Duitse elftal tegen Armenië blesseerde hij zich na een onschuldig ogend duel. De gevolgen waren groot: een gescheurde band in de linkerenkel betekende dat Reus zich moest afmelden voor het WK.

Na weken van revalidatie en herstel ging het in september weer fout bij een interland. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland raakte Reus in blessuretijd opnieuw geblesseerd aan zijn linkerenkel, weer was het een scheurtje in de band. Het kostte Reus een maand om terug te komen.

Lang kon zijn werkgever Borussia Dortmund niet genieten van een fitte Reus. Drie weken geleden tegen Borussia Mönchengladbach, nota bene de vorige club van Reus, speelde de linkerenkel weer op. Reus ging in de slotfase weer geblesseerd van het veld en moest de interlands tegen Gibraltar en Spanje aan zich voorbij laten gaan. Nu duurde het herstel minder lang.

Rechterenkel

Afgelopen zaterdag was Reus er weer bij tegen Paderborn. Maar na ruim een uur spelen ging het opnieuw mis. Een onbesuisde tackle raakte Reus hard, nu op de rechterenkel. De vrees voor een nieuwe zware blessure bleek gegrond. Reus staat er door een gescheurde enkelband weer wekenlang naast, zijn terugkeer wordt pas na de winterstop verwacht.

Reus staat met zijn blessures symbool voor het moeizame seizoen dat Dortmund beleeft. Dortmund staat in de Bundesliga op de 16e plaats. Gelukkig voor Reus gaat het in de Champions League een stuk beter. Dortmund is na vier speelronden koploper in de groep en al zeker van de volgende ronde. Een gelijkspel tegen Arsenal volstaat om de koppositie definitief veilig te stellen. De tweede ronde is voor Reus een mooi richtpunt in zijn herstel. Tot dan moet hij doen wat hij het laatste half jaar al zoveel heeft gedaan: revalideren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl