Een patrouille van het Jemenitische leger maakt jacht op al-Qaida
NOS Nieuws

Jemenitische commando's bevrijden gevangenen al-Qaida

Commando's van het Jemenitische leger hebben acht gijzelaars bevrijd die door een aan al-Qaida gelieerde groep waren ontvoerd. Bij de actie in het zuidwesten van Jemen zijn volgens de nationale veiligheidsraad zeven terroristen gedood.

Een van de gijzelaars was een Amerikaanse militair adviseur. Wanneer hij en de zeven anderen zijn ontvoerd, is niet bekendgemaakt. Hij werkte op een luchtmachtbasis waar ook Europese adviseurs zijn gestationeerd. Zij ondersteunen de strijd tegen al-Qaida, onder meer met drone-aanvallen.

De Amerikanen zien de Jemenitische tak van al-Qaida als uiterst gevaarlijk. Herhaaldelijk hebben Jemenitische al-Qaida-strijders geprobeerd aanslagen in Amerika te plegen. De groep houdt vermoedelijk nog een Zuid-Afrikaanse leraar en een Saudische en Iraanse diplomaat gevangen.

Al-Shabaab

De minister van Binnenlandse Zaken van Jemen maakte gisteren bekend dat zijn land ook met terroristen van al-Shabaab uit Somalië te maken heeft.

Al-Shabaab-strijders zouden het land zijn binnengedrongen om aanslagen op regeringsgebouwen en buitenlandse instellingen te plegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl