NOS Voetbal

Van der Wiel: draait om details in CL

  • ANP
    Gregory van der Wiel in duel met Nick Viergever

Twee oud-Ajacieden, Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel, deden hun voormalige club de das om. Ibrahimovic was verantwoordelijk voor de 2-1, Van der Wiel was schuldig aan de blessure van Nicolai Boilesen.

“Het was een sliding op de bal, maar het was erg glad”, zei Van der Wiel over zijn grove charge. “Het was niet de bedoeling hem te raken. Maar blijkbaar is het erger dan gedacht. Na de wedstrijd ben ik nog niet bij hem langs geweest, maar Nicolai is een goede vriend van mij.”

Van der Wiel onderstreepte dat Ajax erin slaagde Paris Saint-Germain goed partij te bieden. “Ze beheersen het positiespel erg goed. Maar wij zijn effectiever én winnen. In de Champions League gaat het om details. Je kunt goed voetballen, maar uiteindelijk moet je scoren. Dat leren we hier en ik denk dat je die stappen maakt in het buitenland.”

"Doelpunt geeft vertrouwen"

Nadat Davy Klaassen Ajax op 1-1 zette, bracht Ibrahimovic zijn ploeg een kwartier voor tijd weer aan de leiding. “Zij speelden goed voetbal en zijn lastig te bespelen. Ze hadden veel balbezit, maar wij winnen. En dat is het meest belangrijke”, aldus Ibrahimovic, die de afgelopen weken uit de roulatie was met een hielblessure.

“Na twee maanden niet getraind te hebben, heb ik afgelopen week volledig getraind. Ik heb weer wedstrijdritme nodig en het doelpunt van vandaag geeft veel vertrouwen. Nu is het zaak eerste te worden in de groep.”

Zlatan Ibrahimovic haalt uit met Stefano Denswil in de rug

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl