Ajax staat met lege handen in Parijs

• ANP
    Mike van der Hoorn en Zlatan Ibrahimovic

Ajax heeft zich in groep F van de Champions League door een 3-1 nederlaag bij Paris Saint-Germain nog niet van een ticket voor de Europa League kunnen verzekeren. Dat moet nu over twee weken in de Arena tegen Apoel Nicosia gebeuren.

De Amsterdammers kenden een belabberde start met het uitvallen van aanvoerder Nicolai Boilesen: De Deen liep een knieblessure op na een charge van Gregory van der Wiel. Naarmate de eerste helft vorderde, merkten de bezoekers echter dat er in het Parc des Princes wel degelijk wat te halen viel.

PSG had niet de behoefte het publiek te plezieren en liet het spel aan Ajax, dat de bal fanatiek rond tikte en op zoek ging naar een gaatje in de Franse verdediging. Dat gaatje werd alleen in de eerste helft steeds net niet gevonden.

Koud kunstje

Aan de andere zijde lukte dat wel. Zlatan Ibrahimovic zette namens PSG twee bijna identieke counters op: bij de eerste zag Ezequiel Lavezzi de vrijstaande Cavani nog over het hoofd, maar bij de tweede niet. Scoren was vervolgens voor de Uruguayaan een koud kunstje.

Door de goal was de aanvalslust bij de thuisploeg helemaal verdwenen en daar profiteerde Ajax na de rust wel een keer van. Ricardo Kishna zwiepte de bal goed voor en Davy Klaassen knikte met een mooie zweefkopbal de gelijkmaker binnen.

Dat was het signaal voor PSG om weer even aan te zetten. Ibrahimovic - die voor rust wellicht rood had moeten hebben na een tackle op Thulani Serero - draaide kundig naar binnen en schoot de 2-1 binnen. Cavani bepaalde in de slotfase de eindstand op 3-1 door te profiteren van een grove blunder van Niki Zimling.