Chelsea viert de 5-0

Chelsea vernedert Schalke in Gelsenkirchen

Chelsea heeft zich dankzij een gemakkelijke 5-0 zege bij Schalke 04 geplaatst voor de achtste finales van de Champions League.

De ploeg van coach José Mourinho trok in Gelsenkirchen direct te aanval. Doelman Ralf Färhmann hield Diego Costa in de openingsminuut nog van scoren af, maar uit de aansluitende hoekschop kopte aanvoerder John Terry toch de 0-1 binnen.

Chelsea controleerde vervolgens lange tijd het duel, al schoot Eric Maxim Choupo-Moting via het been van Gary Cahill op de lat namens Schalke. Zodra de bezoekers het tempo omhoog gooiden, wankelde de Duitse defensie. De 0-2 kon dan ook niet uitblijven. Na een snelle combinatie op rechts nam Willian die voor zijn rekening, al had Fährmann diens schot moeten keren.

Schutteren

Schalke bleef vervolgens schutteren. Op slag van rust probeerden Jan Kirchhoff en Choupo-Moting zonder een Chelsea-speler in de buurt de bal na een hoekschop weg te koppen, maar Kirchhoff kopte ongelukkig in eigen doel.

Na rust nam Chelsea gas terug, maar nog bleef Schalke machteloos en waren de beste kansen voor de Engelsen. Nadat ze er enkele om zeep hadden geholpen, trof invaller Didier Drogba wel doel. De buitenspelval mislukte, waardoor Willian en Drogba alleen op Fährmann konden af gaan. De Braziliaan gunde Drogba de treffer.

De Ivoriaan stond op zijn beurt even later met een voorzet aan de basis van de 0-5, die Ramires binnenkopte.

Champions League: Schalke 04 - Chelsea

Sporting verdringt Schalke van tweede plaats

De andere wedstrijd in groep G tussen Sporting Lissabon en NK Maribor leverde een zege op voor Sporting: 3-1. Vanwege een kapotte lichtmast lag het duel 50 minuten stil en duurde de rust meer dan een uur. De Portugezen zetten Maribor direct onder druk. Na een goede actie van Jefferson, die een strakke voorzet afleverde, schoot Carlos Mané de 1-0 tegen de touwen.

Nani verdubbelde na ruim een half uur de score. De frêle aanvaller mocht ongehinderd het strafschopgebied in dribbelen, kapte een handvol tegenstanders meerdere keren uit en schoot in derde instantie binnen. Op slag van rust deden de Slovenen iets terug. Na een sprint op links gaf Ales Mejac voor en zijn voorzet werd door Jefferson in eigen doel gewerkt.

In de tweede helft hadden de Slovenen weinig meer in te brengen in Lissabon. Het duurde echter tot de 65ste minuut voordat Sporting de verdiende derde treffer wist te maken. Nani legde bal knap met het hoofd terug en Islam Slimani volleyde keurig raak. Dat Maribor niet een vierde doelpunt incasseerde, was een klein wonder, want Sporting creëerde nog voldoende kansen.

Over twee weken heeft Sporting in Londen tegen Chelsea aan een punt genoeg om Schalke op onderling resultaat voor te blijven.

Champions League: Sporting Lissabon - NK Maribor